Ψηλοτάκουνες γόβες: Προστάτεψε τα πόδια σου με αυτές τις συμβουλές

Αμέτρητα ποδόλουτρα έχουν γίνει και εξίσου αμέτρητα επιθέματα ποδιών έχουν αγοραστεί σε όλο τον κόσμο εξαιτίας δύο τακουνιών. Οι ψηλοτάκουνες γόβες, η «αμαρτία» των γυναικών που πονάει πιο πολύ, δημιουργούν τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα προβλήματα στο πόδι.

Εσύ, που φροντίζεις τον εαυτό σου στο έπακρο, φρόντισε να αποφύγεις τις συνέπειες κακομεταχείρισης των πελμάτων σου, διαβάζοντας τις παρακάτω συμβουλές.

  • Διάλεξε τις σωστές γόβες

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, και η αρχή γίνεται με τη σωστή επιλογή ψηλοτάκουνης γόβας. Καλοί είναι οι εντυπωσιασμοί, όμως, αυτοί δεν θα είναι που θα σε ανακουφίσουν μετά από ένα κουραστικό session με άβολες γόβες. Η επιλογή που θα σώσει τα πόδια σου είναι μια γόβα με ανατομική τεχνολογία, όπως οι γόβες της Clarks που έχουν την τεχνολογία Cushion Plus. Θα νιώθετε τόσο άνετα σαν να περπατάτε στα Hogan sneakers σας. 

  • Κάνε αντικατάσταση του τακουνιού

Ο τσαγκάρης δεν είναι μόνο για να επιδιορθώνει ζημιές στις γόβες σου, αλλά και για να τις αναβαθμίζει ανατομικά. Με το που αγοράσεις τις γόβες σου, επισκέψου με αυτές τον τσαγκάρη της γειτονιάς σου, ώστε να αντικαταστήσει την άκρη του τακουνιού σε λαστιχένια. Οι Clarks γόβες, βέβαια, έχουν ήδη λαστιχένιες σόλες, αλλά, όπως είπαμε και πιο πριν, όλα θέμα επιλογής είναι.

  • Κάνε συχνά διαλείμματα

Αν έχεις επιλέξει να φοράς ψηλοτάκουνες γόβες για αρκετές ώρες της μέρας, τότε φρόντισε να κάνεις συχνά διαλείμματα. Βγάλε τις γόβες σου και κάνε διατάσεις, επικεντρωμένες στα πέλματα. Ο αχίλλειος τένοντας είναι το σημείο που «χτυπούν» περισσότερο οι γόβες, συνεπώς, με χαλάρωση του ποδιού και διατάσεις, μπορείς να αποφύγεις τα απρόοπτα.

  • Κάνε συχνές «προπονήσεις»

Αν πάλι, φοράς τις ψηλοτάκουνες γόβες μόνο για συγκεκριμένες περιστάσεις, τότε μην αμελείς τη συχνή προπόνηση των ποδιών σου. Ξεκινώντας 2-3 μέρες πριν το event που σε ενδιαφέρει να φορέσεις εκεί τις γόβες σου, κάνε μισάωρα sessions στο σπίτι σου, φορώντας κάλτσες. Το πόδι σου θα συνηθίσει την πίεση της γόβας, ενώ η γόβα θα «μάθει» το σχήμα του ποδιού σου. Win win κατάσταση.

  • Πρόσθεσε ανατομικούς πάτους

Για την καλύτερη δυνατή σχέση των ποδιών σου με τις γόβες σου, εξοπλίσου με ανατομικούς πάτους που είναι ειδικά σχεδιασμένοι για γόβες. Η πίεση που θα ασκείται στο πέλμα σου θα μειωθεί αισθητά, όπως και θα απορροφηθούν οι όποιοι κραδασμοί.

Οι γόβες δεν είναι ένα απλό «αξεσουάρ». Σηκώνουν το βάρος μας και μας στηρίζουν τις στιγμές που θέλουμε να αναδείξουμε το look μας. Η σωστή μεταχείριση των ποδιών μας ξεκινά από την επιλογή της σωστής γόβας, για την οποία γνώμονας δεν είναι μόνο το στυλ.