Παράταση φορολογικών δηλώσεων για το 2023

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και η επιθυμητή παράταση που ζητούν οι εκπρόσωποι λογιστών και φορέων της αγοράς, αποτέλεσαν το κύριο θέμα συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων που εξέφρασαν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο, έθεσαν για άλλη μια φορά το αίτημα να ανακοινωθεί άμεσα η παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων που λήγει το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου, προκειμένου να δοθεί “ανάσα” στους λογιστές και στους φορολογούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των πυρκαγιών. Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες. Ανέφερε ότι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες από την πλευρά των λογιστών και παροτρύνει τους φορολογούμενους να συνεχίσουν να προσέρχονται και να μην αφήσουν τον χρόνο να περνάει, ενώ οι αποφάσεις για την παράταση θα ληφθούν εγκαίρως. Επιπλέον, έκανε μια είδηση γνωστή.

Ανέφερε ότι θα υπάρξει επικοινωνία με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, προκειμένου από το επόμενο έτος και μελλοντικά να οριστεί ένα σαφές πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα, προκειμένου “να μην υπάρχει η ανάγκη για παράταση υποβολής”.

Οι λογιστές συμφωνούν με αυτήν την πρόταση, υπό τον όρο ότι θα επικρατήσει λογική στην καταληκτική ημερομηνία των φορολογικών δηλώσεων.


free photo pexels