«Μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη

Τροπολογία, η οποία, δεν επιτρέπει σε οποιαδήποτε εγκληματική οργάνωση να συμμετέχει στις εκλογές, κατέθεσε η κυβέρνηση. Επίσης όποιος έχει καταδικαστεί για ιδιαιτέρως απαξιωτικά αδικήματα σε βάρος της Πολιτείας δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στην ηγεσία πολιτικών κομμάτων.

Ο απώτερος στόχος είναι να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη υποστήριξη από τη Βουλή για αυτήν την τροπολογία, ωστόσο μπορεί να ψηφιστεί με απλή πλειοψηφία. Η συζήτηση και ψηφοφορία για την τροπολογία αυτή έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Κώστας Σκρέκας απέδωσε κάθε απάντηση στη συμφωνία νομοθετικού «μπλοκ» στο κόμμα Κασιδιάρη στις προεκλογικές φιλοδοξίες των μικρών κομμάτων. «Θα έπρεπε να έχει την οριζόντια συναίνεση όσο το δυνατόν περισσότερων παρατάξεων» επεσήμανε

«Θα περιμένουμε να δούμε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως είναι θλιβερό με προσχήματα και διαρροές να μην υπάρξει ευρύτερη δυνατή στήριξη μιας τέτοιας νομοθετικής πρωτοβουλίας», δήλωσε η υπουργος Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Η τροπολογία της κυβέρνησης αφήνει το πρόβλημα να παραμένει, είναι ασαφής, αφήνει περιθώρια έτσι ώστε στο μέλλον να παρερμηνευτεί. Δεν δείχνει δηλαδή ότι υπάρχει στόχευση αποκλειστική, συγκεκριμένη, όπως επιθυμούμε εμείς στα νεοναζιστικά κόμματα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.