Κοκαΐνη αξίας σχεδόν 300 εκατ. ευρώ στην Νέα Ζηλανδία

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα την επιτυχή ανακάλυψη και κατάσχεση 3,2 τόνων κοκαΐνης, αξίας σχεδόν 300 εκατομμυρίων ευρώ. Λέγεται ότι κατασχέθηκε καθ’ οδόν προς την αυστραλιανή αγορά.

Η Αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι τα ναρκωτικά αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνδυασμένης επιχείρησης μεταξύ Τελωνείου, Ναυτικού και αυτών στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η αστυνομία εξέδωσε μια φωτογραφία στα μέσα ενημέρωσης που αποκάλυψε το φορτίο να μεταφέρεται σε δίχτυα που έμοιαζαν να κρατούν σημαδούρες.

Κανένα άτομο δεν έχει τεθεί υπό κράτηση αυτή τη στιγμή.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας Άντριου Κόστερ σημείωσε ότι το μέγεθος των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν είναι «ένα από τα μεγαλύτερα» που έχουν καταγραφεί ποτέ από τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας.

Αυτή η αποτελεσματική καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για να διασφαλίσουμε ότι οι διακινητές δεν μπορούν να αποφύγουν τον νομικό έλεγχο. Συγκεκριμένα, πρέπει να γνωρίζουμε τις προσπάθειές τους να αποφύγουν την επιβολή του νόμου και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.

Ο Μπιλ Πέρι, αναπληρωτής επικεφαλής της τελωνειακής υπηρεσίας της Νέας Ζηλανδίας, ανέφερε ότι η συλληφθείσα ποσότητα πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει συνολική αξία 500 εκατομμυρίων δολαρίων NZ ή 320 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και περίπου 298 εκατομμυρίων ευρώ.